Hrvatski radio

Radio Sljeme

05:52 / 23.03.2019.

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Japanski srednjoškolci - zboraši iz Nagoye u sesvetskoj gimnaziji

foto: preuzeto s FB/TB

foto: preuzeto s FB/TB

Foto: - / -

Četrdeset pet učenica iz katoličko-protestantskog učilišta u Japanu iz grada Nagoya je u gostima sesvetske gimnazije. Radost novoga prijateljstva podržala je i ministrica kulture dr. Nina Obuljen Koržinek, uz ravnatelja sesvetske gimnazije Slavka Ivankovića.

Sesvetska Gimnazija u suradnji je s Gradskim uredom za obrazovanje Grada Zagreba organizirala međunarodni susret s Japanskom privatnom srednjom katoličkom školom Kinjo Gakuin iz Nagoye. Japanski učenici i nastavnici jučer su bili gosti cjelodnevnog programa u prostorijama Gimnazije Sesvete koje je završilo sudjelovanjem zborova obiju škola na križnom putu i misi u Pastoralnom centru župe Svih svetih u Sesvetama. 

Druženje se nastavlja danas od 19 sati u Kinu Europa u Zagrebu gdje će nastupiti pjevački zbor sesvetske gimnazije i Kinjo Gakuin Glee Club. Svrha je ovoga međunarodnoga susreta glazba, promocija srednjoškolskih pjevačkih zborova te upoznavanje različitih kultura i običaja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.