Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Javne telefonske govornce - ruglo grada" upozoravaju iz HSLS-a

11.04.2017.

11:13

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatski Telekom napokon je počeo s demontažom javnih telefonskih govornica sa javnih površina i objekata na području 17 gradskih četvrti. Tim je povodom gradski HSLS održao novinsku konferenciju kod demontirane govornice na križanju Miramarske i Ulice grada Vukovara.

"U Zagrebu se sa 31. prosinca 2016. godine na javnim površinama i objektima nalazilo gotovo 1000 zastarjelih, vandaliziranih i prljavih javnih telefonskih govornica." Rekao je gradski zastupnik i predsjednik HSLS-a Grada Zagreba Alen Ostojić.

Zagrebački HSLS u lipnju 2016. javno je zatražio od gradonačelnika Milana Bandića da po uzoru na New York, Pariz, Beč ili London pokrene projekt postavljanja novih multimedijalnih telefonskih govornica, ustvrdio je Ostojić.

"I dok se gradonačelnik hvali afirmacijom Zagreba kao pametnog i inovativnog grada 21. stoljeća,  javne telefonske govornice, kojih će i nadalje biti oko 500 primjeraka, ostaju relikt fiksne telefonije iz 20. stoljeća i  ne mogu zadovoljiti suvremene potrebe naših sugrađana i posjetitelja."

Na aktualnom satu Gradske skupštine u prosincu 2016. zagrebački HSLS gradonačelniku je predložio žuran sastanak sa Upravom HT na ovu temu ili ako se dogovor ne može postići da gradska uprava raspiše javni poziv za nabavu i postavljanje telefonskih uređaja nove generacije.

Uređaja koji mogu ostvarivati i komunikaciju građana s gradskom upravom, nuditi besplatnu fiksnu telefoniju unutar Hrvatske, imati besplatni WI-FI, e-mail, punjenje mobitela, panik tipku, kupnju karata za javni prijevoz, muzeje, nuditi informacije od značaja za turiste.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.