Hrvatski radio

Radio Sljeme

Javno zdravstvo: Hodanjem do zdravlja

06.02.2021.

15:23

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Foto: Ana/HZJZ

Foto: Ana/HZJZ

Foto: - / -

Start je na južnoj strani Savskog nasipa kod Mosta slobode u 10 sati, svake subote u veljači. Uz vježbe zagrijavanja prije hodanja, na kraju hodanja je obvezno rastezanje. Prilagođavamo se najsporijima i bolesnima, poručuje stručna suradnica akcije "Hodanjem do zdravlja", Dragana Tišma.


Start je na južnoj strani Savskog nasipa kod Mosta slobode u 10 sati, svake subote u mjesecu veljači. Uz vježbe zagrijavanja prije hodanja, uz stručno vodstvo na kraju hodanja je obvezno rastezanje. Nije bitna brzina hodanja, prilagođavamo se i najsporijima i bolesnima, poručuje stručna suradnica akcije "Hodanjem do zdravlja",  Dragana Tišma i dodaje bitno je hodati. 

 

NZJZ „Dr. Andrija Štampar" i Gradski ureda za zdravstvo u sklopu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ HZJZ, provodi akciju „Hodanjem do zdravlja“. Cilj je potaknuti građane, prije svega one koji su tjelesno neaktivni, da u svoj život uključe redovito hodanje i tako očuvaju vlastito zdravlje. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.