Hrvatski radio

Radio Sljeme

Jelena Pavičić Vukičević odabrala zamjenike - Ivicu Lovrića i Otta Barića

11.04.2021.

17:13

Autor: Ivan Hlupić

Davor Puklavec/PIXSELL

Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / -

Poznati arhitekt koji se najprije i sam želio natjecati na izborima za gradonačelnika, Otto Barić, naposlijetku će nakon što je odustao od kandidature za prvog čovjeka Grada ipak na izbore kao zamjenik aktualnoj obnašateljici dužnosti gradonačelnika.

Jelena Pavičić Vukičević na Facebooku je iz svog doma, nakon što joj je ranije u nedjelju potvrđena zaraza koronavirusom, predstavila dvojicu najbližih suradnika na predstojećim lokalnim izborima. Prvo ime neće nikoga iznenaditi jer se radi o Ivici Lovriću, dugogodišnjem suradniku pokojnog Milana Bandića koji je upravljao gradskim resorima obrazovanja, kulture i sporta a bio je važan i u organizaciji nekoliko izbornih utrka preminulog gradonačelnika. Drugo je, međutim, iznenađujuće. Arhitekt Otto Barić, sin istoimenog legendarnog nogometnog trenera, lani je istaknuo svoju kandidaturu za gradonačelnika no u siječnju je od nje i odustao uz objašnjenje da je izložen govoru mržnje. Zanimljivo, Dinamo je nedugo prije ove objave predstavio idejno rješenje novog maksimirskog stadiona koje potpisuje upravo Barić, a Jelena Pavičić Vukičević tvrdi da je to što je tog arhitekta izabrala za svog zamjenika dokaz da joj je i Dinamo u srcu.

- Gospodina Otta Barića pozvala sam u svoj tim kao graditelja, vizionara, kritičara onoga što u urbanom prostoru grada Zagreba ne valja, ali i zagovaratelja stvaranja novih vrijednosti u urbanom tkivu našega grada - rekla je Pavičić Vukičević u svojoj video objavi na Facebooku.

Osim arhitekturom, Barić se javnosti predstavio i kao direktor Westgatea gdje je imenovan 2018. godine u pokušaju poboljšanja prometa tog trgovačkog centra pokraj Zaprešića.

Ivica Lovrić je osim uspjeha koje je bilježio u izgradnji osnovnih škola i dječjih vrtića, s gradonačelnikom Bandićem obilazio i sudove. No, ondje je nepravomoćno oslobođen u već dva predmeta vođena protiv njega. Najprije je srušio optužbe u aferi "Štandovi" da bi nedavno bio nepravomoćno oslobođen i optužbi za nezakonito zapošljavanje zaposlenika Cibone u gradskoj Ustanovi za upravljanje sportskim objektima. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.