Hrvatski radio

Radio Sljeme

Jelena Pavičić Vukičević predstavila platformu "digitalna demokracija"

10.04.2021.

12:38

Autor: Boris Bogić

Jurica Galoić/PIXSELL

Jurica Galoić/PIXSELL

Foto: - / -

Kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnicu Jelena Pavičić Vukičević predstavila je jednu od najvažnijih točki stranačkog izbornog programa "Digitalna demokratizacija". Riječ je o novoj platformi koja građanima omogućuje neposredno sudjelovanje u donošenju odluka putem e-sustava.

 Demokraciju treba jačati, treba izgraditi snažno partnerstvo  između građana i nas kao gradske uprave,  rekla je Jelena Pavičić Vukičević te istaknula de je potrebno što više građana uključiti u postupak odlučivanja.

- To možemo upotrijebiti na način da organiziramo različite elektroničke referendume, da otvorimo prostor za nove građanske inicijative, da pokažemo ljudima da je važno njihovo mišljenje -

Korištenjem ove digitalne platforme već ove godine, nakon lokalnih izbora, bit će moguće, za proračun sljedeće godine, navesti koji su to prioriteti u mjesnim odborima i vijećima gradskih četvrti.

Naša digitalna platforma temelji se na NIAS-u Nacionalnom indentifikacijskom i autentifikacijskom sustavu, napomenula je Pavičić- Vukičević

To znači da ćete putem svog osobnog indenifikacijskog broja podići aplikaciju, pristupiti svome portalu na kojemu će biti pohranjeni vaši podaci, gdje ćete moći vidjeti stanje vaših računa te sudjelovati u procesima glasovanja i odlučivanja itd. -

Mi želimo ponuditi mnogo više od onoga što nudi zakon i ova će platforma biti jamstvo da će gađani u realnom vremenu moći vidjeti sve važne informacije, zaključila je Pavičić Vukičević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.