Hrvatski radio

Radio Sljeme

Jeste li za besplatan razgled grada?

08.09.2022.

11:36

Autor: AKK, Radio Sljeme

Čarobni Zrinjevac

Čarobni Zrinjevac

Foto: Radio Sljeme / Hrvatski radio

"Upoznaj svoj grad" - naziv je projekta Turističke zajednice kojem je cilj Zagrepčane upoznati s vlastitim gradom. Od 10. rujna do 2. listopada, svi zainteresirani moći će subotom u 17 sati krenuti u razgled s dvije lokacije na Trgu bana Jelačića, ovisno o odabranoj turi. Edukativno razgledavanje grada u pratnji turističkog vodiča trajat će 1,5 - 2,5 sata. 

Najveći broj polaznika ovisi o odabranom razgledu koji su podijeljeni u tri različita obilaska:


Razgled grada za klince i klinceze i njihove roditelje, bake i djedove - upoznajte Zagreb da bi ga još više voljeli


Prijave: 091 574 4497

Polazak ispred Turističkog informativnog centra, Trg bana Jelačića 11


Opis : Od velikog bana do kule Lotrščak, obiđite stari grad. Saznajte gdje nam se sakrio potok Medveščak, tko čuva ulaz na Dolac, a tko u Gornji grad!

Povedite svoje roditelje, bake i djedove, seku i brata, prijatelja i prijateljicu!

Razgled je namijenjen mlađim školarcima i njihovoj pratnji. Tura traje do sat i pol, a prijave su obvezne.


Uključena vožnja Uspinjačom.


Muzej na otvorenom


Prijave: 098 166 13 93

Polazak: ispred Turističkog informativnog centra, Trg bana Josipa Jelačića 11


Opis: U vrijeme uređenja Trga Nikole Zrinskog 70-ih godina 19. st., postojala se ideja da se u tom dijelu Zelene potkove uredi „muzej na otvorenom“ ili "panteon velikana hrvatske povijesti". Ideja nije u cijelosti ostvarena, ali tijekom razgledom čut ćete puno zanimljivosti o povijesnim osobama po kojima trgovi nose ime: hrvatskom Leonidi Nikoli Zrinskom, najvećem meceni hrvatske umjetnosti biskupu Strossmayeru, prvom hrvatskom kralju Tomislavu i ocu domovine Anti Starčeviću. A da ih ne zaboravimo i da naš grad učine ljepšim, pobrinuli su se, između inih, sljedeći umjetnici: Ivan Rendić, Rudolf Valdec, Ivan Meštrović, Vlaho Bukovac, Robert Frangeš Mihanović, Josip Poljan.


Trajanje: oko 2 sata


Razgled grada biciklom Zagreb Highlights


Prijave putem obrasca na: https://www.zagrebbybike.com/zagreb-bike-tours/zagreb-highlights-bike-tour

U napomenu (“Notes”) upisati: TZGZ besplatni razgled

Polazak: Trg bana Jelačića 15 (u dvorištu kod pekarne Pan pek)


Opis: Obilazak zagrebačkih atrakcija na biciklu. Omogućuje vam da lako i zabavno otkrijete sva glavna gradska mjesta u manje od 3 sata. Ovaj obilazak savršena je opcija za one koji su ograničeni vremenom i za one koji prvi put dolaze jer daje savršen uvod u Zagreb s nekim ključnim mjestima u Gornjem i Donjem gradu. Čut ćete zašto svaki dan u podne imamo "veliki prasak", što je krvavo na Krvavom mostu i koga kamenuju na Kamenitim vratima.


Maksimalan broj sudionika je 10, bicikli su osigurani.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici