Hrvatski radio

Radio Sljeme

Još dva dizala u pješačkim pothodnicima u funkciji!

24.01.2022.

11:28

Autor: AKK, Radio Sljeme

Dizalo kod tržnice u Utrini

Dizalo kod tržnice u Utrini

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

Ipak se kreće! Nakon što smo, uz vašu pomoć, pokrenuli dizala u pješačkom pothodniku u Vrapču, javili ste nam da su, po novome, u funkciji i oni u Utrini te na raskrižju Avenije Dubrovnik i Savezne Republike Njemačke. Da nije riječ o slučajnosti, potvrdio nam je jutros zamjenik gradonačelnika, Luka Korlaet. Rekao nam je i kakav je plan gradnje/obnove pothodnika za ovu i iduću godinu...

Luka Korlaet o planu ugradnje i popravka dizala

"U 2022. još će se napraviti pothodnik kod naselja Savski Gaj, zatim spoj Zagrebačkog velesajma i Sigeta, Trnsko i Sopot premosnica. U tijeku su ishođenja akata za gradnju, modernizaciju pothodnika na Aveniji Marina Držića na Folnegovićevom naselju i križanje ulice Kneza Branimira i ulice Divka Budaka", rekao je Luka Korlaet.


"A onda slijede, u određenoj dinamici drugi pothodnik na Držićevoj, Avenija Marina Držića - Petlja spoj, Aleja grada Bolonje - Prigornica (kod Cementare), zatim, Aleja grada Bolonje - Gajnice, Aleja grada Bolonje - Medpotoki, Aleja grada Bolonje - Vrapče na HŽ-ovoj stanici, zatim Vrapče - Oranice, Ulica kneza Branimira - Željezničar, Ulica kneza Branimira - Mlinar i Zagrebačka cesta Sesvete kod Europatradea. Sve to slijedi kroz 2022. odnosno 2023. godinu", kazao je Korlaet u razgovoru za naš radio.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Moj firtl

"Moj firtl" svakog petka otkriva nove probleme Zagrepčana koji se s povjerenjem javljaju autoru emisije Ivanu Hlupiću. Iza nas su već desetci riješenih gradskih problema, kilometri uređenih nogostupa i ulica, zasađeni drvoredi, preuređeni parkovi...javite nam se i vi jer - nama je stalo!

Poslušajte u Slušaonici