Hrvatski radio

Radio Sljeme

Još je manje od mjesec dana preostalo za besplatno preuzimanje komposta

20.04.2023.

16:29

Autor: HRT Radio Sljeme

Besplatna podjela komposta

Besplatna podjela komposta

Foto: Zeljko Hladika / PIXSELL

Danas se dijelio kompost na Gradskom vrtu u Sopotu. Nagrada je to građanima, kaže gradonačelnik Tomislav Tomašević, za odvajanje biootpada. 

Lopatom u tačke pa tačkama do odabrane parcele, tako je Tomašević simbolično obilježio, a i pokušao popularizirati, besplatnu podjelu komposta - Želimo nagraditi građane, mislimo da oni to zaslužuju jer vrijedno odvajaju biootpad, iz njega proizvodimo kompost, a taj kompost vraćamo građanima i zatvaramo cijeli krug.


No, gradskim vrtovima "ne cvjetaju ruže" u svakom segmentu. Problemi su s vodom - Postavljene su pumpe za vodu, ali problem je da razina vode, zbog klimatskih promjena, pada. Postavit će se, konkretno na ovom vrtu, ovaj ili idući tjedan, pumpe s novim injektorima kako bi dublje mogle crpiti vodu i kako bi ju imali korisnici vrtova - objasnio je gradonačelnik. 


Besplatni kompost dijelit će se svake subote do 13. svibnja u kompostani na Jakuševcu, od 7 do 14 sati. Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.