Hrvatski radio

Radio Sljeme

Jubilarni 10. Tjedan cjeloživotnog učenja

26.09.2016.

09:53

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici službeno je otvoren jubilarni 10. Tjedan cjeloživotnog učenja. Zainteresirani će u sklopu manifestacije moći posjetiti besplatne radionice, predavanja, okrugle stolove, koncerte ,a niz obrazovnih ustanova otvorit će svoja vrata potencijalnim polaznicima.

Sve traje do 2. listopada, a organizaciju i ove godine potpisuje Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. I u sklopu ovoga, jubilarnoga, desetoga Tjedna cjeloživotnog učenja, organizirat će se nekoliko stotina događanja diljem Hrvatske usmjerenih na promociju obrazovanja i učenja.

Nakon svečanog otvorenja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u 12.00h uslijedit će Međunarodnom stručno-znanstvena konferencija s početkom u 12:00h, što ju zajednički organiziraju i provode Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Hrvatsko andragoško društvo.

Jedna od najvažnijih aktivnosti, koja se već tradicionalno provodi u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja, je dodjela nagrada „Maslačak znanja“ za postignuća u učenju odraslih osoba. Ovogodišnji dobitnici nagrade su Marjeta Trkman Kravar, Neven Oršuš i Mirjana Reštigorac. Riječ je o pojedincima koji su odlučili proširiti svoja znanja i vještine, raditi na sebi i svome osobnom razvoju. Pritom su morali preskočiti brojne zapreke, a kao rezultat svoje odlučnosti i ustrajnosti, uspjeli su ostvariti brojne pozitivne promjene u svojim životima. Nagrade „Maslačak znanja“ ovogodišnjim dobitnicama dodijelit će se u sklopu svečanog otvorenja Tjedna, pri čemu će svakom od dobitnika biti uručen i vaučer u vrijednosti od 3 000 kn koji mogu iskoristiti za pohađanje obrazovnoga programa po svom izboru.

Tjedan cjeloživotnog učenja se ove godine provodi pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Više informacija na službenim stranicama Tjedna cjeloživotnog učenja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.