Hrvatski radio

Radio Sljeme

Jučerašnja poplava na Mirogoju nije poplavila grobove

28.09.2022.

11:43

Autor: Mario Mihaljević

Poplava na Mirogoju

Poplava na Mirogoju

Foto: Hrvoje / Jelavic

Na groblju Mirogoju, u Aleji Hermana Bolea, jučer je puknula cijev koja je poplavila teren, no iz Gradskih groblja demantiraju novinske napise da je voda poplavila grobove. Na teren su izašle interventne ekipe Vodoopskrbe koje su kvar na cjevovodu otklonile oko 21 sat.

Zbog puknuća magistralnog cjevovoda po groblju Mirogoju se izlila  velika količina vode, ali ta voda nije ugrozila grobove potvrdio je za Radio Sljeme direktor Gradskih groblja Igor Rađenović.


-Moram demantirati jučerašnje naslove da su grobovi plivali u poplavi. To nije istina, u jednom trenutku to je zbog velike količine vode tako izgledalo, ali niti jedan grob nije oskvrnut od poplave. Treba napraviti sanaciju terena jer ta rupa gdje je pukla cijev ružno izgleda-.


Na teren su izašle interventne ekipe koje su jučer oko 21 sat sanirale kvar na cjevovodu, rekao  je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Davor Poljak 


-Mi imamo službu hitnih intervencija, koje su odmah po dojavi izašle na teren, i onda kreće procedura imobilizacija sustava. Mi moramo osigurati da se taj dio isprazni od vode i da se prekine dotok vode. Dotok vode dolazi iz vodosprema.


 -Magistralni cjevovod koji povezuje vodospremu Laščina sa vodospremom Remete datira iz 1934. godine i u planu je njegova rekonstrukcija-.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.