Hrvatski radio

Radio Sljeme

Juričan ispred ZG holdinga podigao šator i pozvao na janjetinu

08.01.2020.

17:20

Autor: Mario Mihaljević

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Redatelj Dario Juričan koji se na nedavnim predsjedničkim izborima natjecao pod sloganom 'Korupcija svima', poslijepodne je postavio je šator ispred Zagrebačkog holdinga i rekao kako poziva 'hrvatski narod: kriminalce i ostale da dođu preuzeti svoj komad te gradske tvrtke'.

Ja sam mala sitna duša, kriminalac, ovo preko su fini ljudi”, izjavio je novinarima Juričan koji je u šator u sklopu akcije „100% ZA HRVATSKU & 366% ZA HOLDING!” pozvao građane na janjetinu.

Za gradonačelnika Milana Bandića, Juričan je rekao da je to 'jedna ugledna osoba koja je dovela Zagreb do europskih visina'. Obećao je da će po Bandiću imenovati ulice, avenije i parkove koliko god može.

Čak će, kazao je' i Bundek preimenovati u 'jezero Milana Bandića' jer želi da se zapamti kako je taj čovjek pobjeđivao 20 godina, i koje su sve njegove zasluge.

Juričan je poručio da se Bandić njega ne treba bojati. „Ja sam taj koji će proširiti njegovu slavu, samo što će ispod njegova imena pisati gradonačelnik, rezač etiketa”, dodao je.

Novinarima je rekao da su ljudi spontano došli u njegov šator dati mu podršku jer imamo tradiciju spontanog okupljanja. Juričan je pozvao Milanovića da dođe u šator i da se druži s narodom, jer, objasnio je, 'ako ne dođe, kakav je to predsjednik koji nije iz naroda'.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.