Hrvatski radio

Radio Sljeme

Jutros počela obnova Gajeve ulice

16.09.2016.

09:32

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gajeva ulica jedna je od donjogradskih ulica koja vapi za obnovom i promjenom dotrajalih 120 godina starih instalacija. Obnova je trebala početi još prije dvije godine ali je zbog nesređene "papirologije" stalno bila odgađana.

Planirani radovi u Gajevoj trebali bi se izvoditi na dijelu od Mihanovićeve do Tesline. U sklopu radova uređenja prometnice predviđeno je uređenje cijele kolničke konstrukcije pri čemu će se obnoviti i nogostupi, parkirališna mjesta, sustav oborinske odvodnje te uređenje biciklističke staze.

Obnova će se odvijati u tri faze, od Mihanovićeve do Baruna Trenka, od Baruna Trenka do Hebrangove te od Hebrangove do Tesline ulice.

Prema riječima zamjenika pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje Alana Ordulja, tijekom obnove "Zeleni valovi" će ostati prohodni. 

Ukoliko dođe do poremečaja na cestovnoj mreži u okolini, izaći ćemo sa prometnom policijom na teren. Postoji još jedan alternativni pravac da pustimo promet i prema trgu kralja Tomislava  pa prema sjeveru Zelenog vala, ali zbog velikog broja pješaka koji se kreću tim pravcima, mislimo da će to napraviti gužve koje bi usporile ZET itd.

Vrijednost planiranih radova je oko osam milijuna kuna, a ako sve prođe prema planu, obnovljena Gajeva se pušta u promet sredinom studenoga.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.