Hrvatski radio

Radio Sljeme

K prvim poduzetnickim koracima kroz edukativne radionice

26.03.2018.

23:35

Autor: Mia Majić

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

U nizu projekata udruge " Ljepota je u prirodi- Bella" koja kroz edukativne radionice usmjerava mlade k prvim poduzetničkim koracima našao se i i dječji dom Antun Gustav Matoš. U spomenutom domu otvorena je manifestacija "Pogledajte nas", a čiji je cilj educirati socijalno osjetljivu djecu.

Kroz mogućnost sudjelovanja u dvije različite edukativne radionice djeci bi se trebao pobuditi interes za kreativnim radom za koji bi bili nagrađeni tvrdi predsjednica udruge Marija Brkljačić, a objasnila je i o kakvim je radionicama riječ. Hrvatska udruga vojnih minijaturista i robotika dvije su radionice koji bi trebale zainteresirati djecu, naglasila je Brkljačić.

A da kroz program prevencije neprihvatljivog ponašanja i Grad financijski prepoznaje ovakve i slične projekte naglasila je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić.  Ovakvi islični programi jedini su način kako djecu možemo animirati i potaknuti te ih tim putem maknuti s ceste, zaključila je.

Edukacija djece u spomenutom domu trebala bi trajati dva dana, a kako je potvrdila Brkljačić cilj udruge je u svoje stimulativne projekte uključiti što više osnovnih i srednjih škola našeg grada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.