Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kad će ponovno krenuti radovi na pothodniku u Stenjevcu?

18.01.2019.

12:21

Autor: Boris Bogić

R.S.

R.S.

Foto: - / -

Radovi na pothodniku ispod Aleje Bologne započeli su prije godinu dana ali kada su radnici tijekom iskopavanja otkrili veliki broj kablova, cijeli je projekt zaustavljen. No prema informacijama iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, obnova bi trebala uskoro ponovno krenuti.

Stanovnici tih četvrti s razlogom su nezadovoljni jer umjesto da već koriste obnovljeni pothodnik koji je trebao dobiti i novu rasvjetu te liftove i dalje prolaze kroz, prema njihovim riječima -ruševinu.

Stanovnik Stenjevca Edo Toplak opisao nam je kako izgleda njihov pothodnik koji oni moraju svakodnevno koristiti:

- Ja nisam obišao sve pothodnike u Zagebu, no po meni ovo je najgori pothodnik u gradu. Tu ne samo da nema normalnog prolaza to nema niti svjetla. Od dvaneast svjetala rade tri! -

 Kad bi radovi trebali trebali ponovno krenuti i kako će izgledati novi pothodnik, saznali smo od  Damira Žerzića iz Gradskog ureda za prostorno uređenje:

- Napravljeni su glavni projekti, ishođene su sve suglasnosti osim jedne iz HŽ-a ali i to bi uskoro trebalo biti riješeno. Raspisan je natječaj jer smo sa prvim izvođačem raskinuli ugovor. Tu će doći kompletna nova podna konstrukcija sa izmještanjem svih kabela HEP-a. Kompletna oborinska odvodnja, javna rasvjeta te ugradit će se tri dizala. -

Prema riječima Damira Đerzića radovi na obnovi pothodnika trebali bi biti gotovi unutar godine dana.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.