Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kada će proraditi dizala u zagrebačkim pothodnicima?

17.12.2021.

13:20

Autor: Ivan Hlupić, Grad Zagreb

Pothodnik u Vrapču

Pothodnik u Vrapču

Foto: Ivan Hlupić / Radio Sljeme HRT

Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet poslali su popis projekata vezanih za sanaciju pothodnika u Zagrebu.  

Projekt Pothodnik Avenija Dubrovnik i Ulica SR Njemačke prijavljen je na poziv za financiranje bespovratnim sredstvima iz EU fondova. Radovi su izvedeni prema tehničkoj dokumentaciji i ishođenoj građevinskoj dozvoli te izmjeni i dopuni građevinske dozvole. Projekt je završen i predan u sustav održavanja 13. 5. 2021. godine.


Projekt Pothodnik kod naselja Utrine - Zapruđe također je prijavljen na poziv za financiranje bespovratnim sredstvima iz EU fondova. U tijeku je postupak izdavanja uporabne dozvole, a potom će liftovi biti pušteni na korištenje.


Na poziv za financiranje bespovratnim sredstvima iz EU fondova prijavljen je i projekt Rekonstrukcija pothodnika kod naselja Sopot i naselja Siget. Za navedeni pothodnik zaključen je ugovor za izvođenje radova te je u tijeku je postupak javne nabave za uslugu stručnog nadzora. Po sklapanju ugovora za uslugu stručnog nadzora izvođač će biti uveden u posao.


Projekt rekonstrukcije pothodnika kod naselja Trnsko i naselja Savski gaj je također prijavljen na poziv za financiranje sredstvima iz EU fondova. U tijeku je žalba na postupak javne nabave za izvođenje radova. U skladu sa Zakonom, postupak javne nabave traje do sklapanja ugovora s odabranim ponuditeljem. Nakon sklopljenog ugovora za radove raspisat će se postupak javne nabave za uslugu stručnog nadzora, a po sklapanju ugovora za uslugu stručnog nadzora izvođač će biti uveden u posao.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.