Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kada napokon počinje sezona grijanja u Zagrebu?

27.09.2022.

12:25

Autor: Radio Sljeme

Zagreb bez grijanja

Zagreb bez grijanja

Foto: Dubravka Petric / PIXSELL

Temperature su sve niže, no radijatori su još uvijek hladni. Barem oni koji su priključeni na sustav HEP Toplinarstva. Zanimalo nas je kada počinje grijanje, jesu li završeni svi ovogodišnji radovi vezani uz revitalizaciju vrelovoda, koliko zgrada u gradu još nije odjavilo radove te koliko točno kućanstava željno iščekuje tople radijatore. 


 

S tim pitanjima obratili smo se HEP Toplinarstvu odakle su nam poslali priopćenje koje prenosimo u cijelosti: 


- HEP-TOPLINARSTVO d.o.o. toplinskom energijom opskrbljuje približno 100.000 kućanstava u gradu Zagrebu. U skladu s Općim uvjetima za isporuku toplinske energije (NN 35/14, 129/15), uključivanje grijanja u ogrjevnoj sezoni započinje na temelju odluke distributera toplinske energije kada se za to ostvare vremenski uvjeti. 


HEP-TOPLINARSTVO d.o.o. svakodnevno prati vanjske temperature zraka i dugoročnu prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda te će u skladu s istima donijeti odluku o početku uključivanja grijanja.


U gradu Zagrebu na današnji dan imamo približno 140 zgrada koje nisu spremene za grijanje, jer u istima krajnji kupci još uvijek provode radove na unutarnjim instalacijama u svojim stambenim ili poslovnim prostorima. Predstavnici suvlasnika ili upravitelji tih zgrada prije početka punjenja unutarnjih instalacija grijanja trebaju dostaviti pisanu obavijest HEP-TOPLINARSTVU d.o.o. da su svi radovi na instalacijama završeni te da su instalacije spremne za prihvat toplinske energije.


HEP-TOPLINARSTVO d.o.o. će do kraja ovog tjedna završiti strojarski dio radova na gradilištima koja imaju utjecaj na isporuku toplinske energije. Nakon završetka strojarskog dijela radova pristupit će se završnoj građevinskoj sanaciji prometnih i zelenih površina koje su bile u obuhvatu radova te će se iste predati Zagrebačkom holdingu d.o.o, podružnicama Zagrebačke ceste i Zrinjevac, koje će izvršiti vraćanje prometnica, kolnika i zelenih površina u prvobitno stanje.


Ovim putem zahvaljujemo svih našim krajnjim kupcima i građanima grada Zagreba na velikom strpljenju i razumijevanju koje su pokazali za vrijeme trajanja radova revitalizacije vrelovoda - stoji u službenom odgovoru HEP Toplinarstva. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici