Hrvatski radio

Radio Sljeme

U javnoj raspravi je nacrt urbanističkog plana uređenja Bloka Badel

21.03.2023.

Zadnja izmjena 12:51

Autor: Radio Sljeme

Blok Badel

Blok Badel

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

U javnoj raspravi je nacrt urbanističkog plana uređenja Bloka Badel, odnosno bloka Vlaška-Šubićeva-Martićeva-Derenčinova. 

Unutar obuhvata se nalaze pojedinačne građevine s obilježjima kulturnog dobra, a predsjednik Gradske četvrti Donji grad Robert Faber istaknuo je važnost ovog projekta. 


- Ovo što se sada nudi kao nacrt plana svakako je drastično bolje od onoga što se nudilo prije. Unutar bloka predviđena je gradnja dječjeg vrtića, dio će služiti za izgradnju stambenih stanova, a unutrašnjost će bloka biti minimalno izgrađena s mnogo zelenila i prirodnog terena, navodi Faber. 


Projektom će se nastojati riješiti i problem odvajanja kanalizacijskih i oborinskih voda. 


- Predviđeno je odvajanje fekalne vode od oborinske vode, a kišnica bi se potom koristila u druge svrhe što bi smanjilo troškove. Budući da je blok mješovite namjene, poslovne i stambene, njime će se nastojati povećati kvaliteta budućih stanovnika, ali da uz to bude adekvatan i za okolno stanovništvo, ističe Faber. 


Informacije o projektu proučite na ovoj poveznici.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici