Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kako bi trebali izgledati gradski izlozi?

06.04.2021.

11:29

Autor: Krešimir Vešnik

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

"O gradu se dugo godina nije vodila briga pa tako ni o izlozima" istaknuo je HNS-ov kandidat za gradonačelnika Željko Uhlir. Na križanju Ilice i Frankopanske ulice, otkrio je kako bi zagrebački izlozi mogli izgledati.

- U gradskom komunalnom redarstvu piše da izlozi moraju biti čisti i održavani, ali ništa o njima posebno drugo ne piše. Izgubili smo potpuno vezu s našom tradicijom - istaknuo je Uhlir. 

Primjer tradicije i uređenih izloga, opisuje HNS-ov kandidat za gradonačelnika, su oni drveni na uglu Ilice i Frankopanske ulice - Kada bi se propisalo da izlozi tako moraju izgledati duž cijele urbane cjeline grada Zagreba, onda bi bilo vidljivo da se u Gradu brine, da ima svoj kontinuitet i da ima smišljeni izgled.

Uhlir smatra da je za to, među ostalim, potrebno osnovati i Fond obrtničkih inicijativa - Taj Fond ne bi samo sakupljao različite ideje o tome kako, u kojoj gradskoj četvrti unaprijediti obrtništvo i približiti ga građanima nego bi imao i svoj financijski dio. On bi se na razini grada okvirno kretao na oko 10 milijuna kuna godišnje za obrtničke inicijative. Jedna od njih trebala bi biti i uređenje izloga, tako da se oni urede sa financijskom pomoći Grada. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.