Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kako razviti Zagreb i okolicu?

30.10.2019.

12:22

Autor: Krešimir Vešnik

Filip Kos/PIXSELL

Filip Kos/PIXSELL

Foto: - / -

Urbana aglomeracija Zagreb prostor je koji obuhvaća 30 jedinica lokalne samouprave iz Krapinsko - zagorske i Zagrebačke županije u čijem je središtu naš grad. U Gradskoj skupštini danas se razgovaralo o razvoju aglomeracije čiji je cilj unaprijediti kvalitetu življenja i razvijati gospodarstvo.

- Imamo devet strateških projekata. Sa žičarom smo u visokom stupnju pripreme, ona je jedan od tih projekata; zatim Greenway; sada radimo na ubrzanju realizacije projekta tračničke veze sa zračnom lukom itd. Vjerujem da ćemo, ako ne uspijemo do kraja ovog razdoblja realizirati ove projekte, barem pripremiti svu dokumentaciju tako da od 2021. nadalje možemo krenuti sa realizacijom - rekla je pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, Sanja Jerković.

Ciljevi Urbane aglomeracije Zagreb, u kojoj živi gotovo milijun i 100 tisuća stanovnika, su, među ostalim, unaprijediti kvalitetu življenja, infrastrukturu i upravljanje okolišom te razvijati gospodarstvo.

U Gradskoj skupštini na 3. Danu Urbane aglomeracije Zagreb, raspravljali su predstavnici i iz Urbanih aglomeracija Rijeke, Splita, Osijeka, ali i Varšave.

Strategiju razvoja Urbane aglomeracije Zagreb možete pogledati ovdje.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.