Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kakva je budućnost Zagrebačkog velesajma?

27.12.2013.

12:40

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zaustavite uništavanje Zagrebačkog velesajma – osnovna je poruka otvorenog pisma koje su, uoči blagdana, na više adresa proslijedili djelatnici Zagrebačkog velesajma. No, reakcije nadležnih još nema.

"Mi već niz godina ukazujemo na sustavno uništavanje Zagrebačkog velesajma, no do sad na naša upozorenja nismo dobili odgovor. Također, od ulaska u Zagrebački holding Velesajam po prvi puta postaje gubitaš".

Tim je riječima svoju već više puta ispričanu priču, za Radio Sljeme, započela sindikalna povjerenica Sindikata trgovine na Zagrebačkom velesajmu Slavica Lakić. U nastavku razgovora pojasnila je osnovni povod njihova otvorenog pisma koje su uoči blagdana proslijedili na više adresa u Holdingu, gradonačelniku Milanu Bandiću, premijeru Zoranu Milanoviću te predsjedniku Ivi Josipoviću:

"...povod pismu je što se radnike Velesajma želi iseliti iz Upravne zgrade Velesajma..."

U Velesajam se već niz godina uopće ne ulaže – naglasila je Lakić. Nama je najbitnije zadržavanje osnovne sajamske djelatnosti istaknula je Lakić:

"...mi se ne želimo tek tako predati...postoje sve pretpostavke da Velesajam dobro posluje, ako se posloži prava Uprava, ako nam se malo osuvremene prostori...ako nas vlasnik tretira kao firmu koja bi punila ne samo gradski proračun, nego i proračun Republike Hrvatske..." 

Mi se borimo za pravdu, a pravda kad-tad pobijedi - zaključna je poruka sindikalne povjerenice Slavice Lakić. I to je očito jedino s čime djelatnici Velesajma ulaze u novu 2014., s obzirom na to da odgovora na njihove zahtjeve od nadležnih još nema. No, je li to uistinu i dovoljno?

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.