Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kakva je budućnost Zelene tržnice?

08.04.2022.

11:30

Autor: Damon Balenović/Radio Sljeme

Zelena tržnica

Zelena tržnica

Foto: Radio Sljeme/Hrvatski radio / HRT

Radovi na denivelaciji Slavonske avenije samo što nisu počeli, a OPG-ovi sa Zelene tržnice još uvijek ne znaju kamo će ih gradska vlast preseliti.

Ničiju pomoć nemamo, snalazimo se sami, rekla je za Radio Sljeme Marina Galović iz udruge povrtlara. Podsjeća da im je pokojni gradonačelnik Bandić ponudio prostor iza obližnjeg Bauhausa, no ta je ideja zaustavljena nakon njegove smrti. Dolaskom nove vlasti pod ravnanjem gradonačelnika Tomaševića stvari se nisu promijenile, ističe Galović.


- Na svaki moj mail je odgovoreno pozivom sa strane njegova ureda da su upoznati s problemom, da će mi se javiti, da gradonačelnik zna da je hitno i tako svaki put ista priča. Da bi na kraju, kada sam vidjela da je već veljača i da od toga neće biti ništa, uzeli odvjetnika koji je napisao dopis gradonačelniku u kojem smo molili za sastanak. Ni tu nema odgovora, već mjesec i pol dana gradonačelnik nije odgovorio, rekla je Galović.


Iz Grada su za Radio Sljeme pisanim putem odgovorili da je održano nekoliko sastanaka te da razgovori i dalje traju, ali i da su prodavačima sa Zelene tržnice ponuđene alternativne lokacije, poput istočne strane Zagrebačkog velesajma. Oni su taj, ali i raniji prijedlog preseljenja u Sesvete odbili zbog logističkih problema koje bi imali na tim lokacijama.


- Tu je već krenula priča gdje bi se dalje tražilo. Mi smo tražili da se zaustave radovi na 6 mjeseci. Neka nama naprave to trajno rješenje gdje nam je i obećano. Mi ćemo se preselit, a vi radite što hoćete. Nema nikakvih problema, međutim, oni uporno odbijaju tu lokaciju iza Bauhausa. Ne znam zašto. A oni nas planiraju privremeno, na godinu dana, staviti kod Diokija, uložit' 3 milijuna kuna naših novaca. S tim da će 200 000 kuna plaćati mjesečni najam. To je 5,5 milijuna kuna za godinu dana, a to je pola cijene našeg trajnog rješenja, kaže Galović.


Dodaje kako ima informaciju da je zemljište, koje je njima obećano, prodano jednom trgovačkom lancu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici