Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kampanja "BudiNARCISa" uoči Dana narcisa

21.03.2018.

12:59

Autor: Mario Mihaljević

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Simboličnim stavljanjem vijenca narcisa oko vrata i u kosi na spomeniku Mariji Jurkić Zagorki u Tkalčićevoj ulici, Hrvatska liga protiv raka i udruga Europa Donna pokrenuli su ususret Danu narcisa, javnozdravstvenu kampanju "BudiNARCISa".

Akcijom se želi podsjetiti žene na važnost ultrazvučnih i mamografskih pregleda te ih pozvali da se prijave na besplatni mamografski pregled u sklopu programa mobilne mamografije u Zagrebu.  

Nije slučajno da smo baš Mariju Jurić Zagorku odabrali kao svojevrsnu ambasadoricu ovogodišnje kampanje "#BudiNARCISa". Ona je bila iznimno snažna i hrabra žena, baš kao i sve žene koje se bore s rakom dojke. Budimo potpora tim ženama i podsjetimo naše sugrađanke na važnost redovite kontrole kao najboljeg oblika prevencije te zloćudne bolesti, rekao je pročelnik zagrebačkog Ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Pozvao je sve Zagrepčane da se pridruže obilježavanju Dana narcisa ove subote i kupe stručak tog cvijeća, od čije prodaje sav prihod ide Hrvatskoj ligi protiv raka i udruzi Europa Donna.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.