Hrvatski radio

Radio Sljeme

13:19 / 23.11.2013.

Autor: HINA, Mario Mihaljević

Kampanja "Glasam protiv!" na Cvjetnom trgu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Cvjetnom trgu danas se održava kampanja "Glasam protiv!" kojom Lezbijska grupa Kontra poziva građane da se fotografiraju s natpisom "Glasam protiv".

"Pozivamo građanke i građane da naprave ono što državne institucije nisu, da stanu u obranu ljudskih prava u Hrvatskoj i da nam se pridruže u "Maršu 'Glasam protiv!'" koji će se održati 30. studenog u Zagrebu", rekla je Sanja Juras iz "Kontre".

Referendum je usmjeren protiv jedne marginalizirane i obespravljene skupine, nije se niti trebao raspisati, no budući da će se održati, pozivamo sve građane da izađu na njega i glasaju protiv, istaknula je.  

Juras je upozorila kako su LGBT osobe u Hrvatskoj već građani drugog reda. "Naše obitelji ne uživaju jednaka prava, ako dvije osobe žive zajedno dvadeset godina kada se jednom od partnera nešto dogodi oni ne mogu donositi odluke u hitnim medicinskim slučajevima, posjećivati se u bolnici, nasljeđivati zajednički stan i ostalu imovinu", napomenula je.

Foto-video kampanja već se i ranije održavala u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Poreču i Osijeku,  a pridružile su joj se i osobe iz hrvatskog javnog života, među ostalim, Vili Matula, Mario Kovač, Jurica Pavičić, Denis Latin, Damir Urban, Ida Prestar i drugi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.