Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kampanja "Sačuvajmo zdrave dojke" održana u centru grada

14.10.2017.

15:45

Autor: Krešimir Vešnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom europskog mjeseca prevencije raka dojke, održana je kampanje "Sačuvajmo zdrave dojke" s ciljem informiranja javnosti o potrebi redovitog pregleda i samopregleda dojki. Kampanju je organizirala udruga P.I.N.K. - life uz potporu Hrvatske liječničke komore.

Sudionici kampanje su u humanitarnoj povorci prošetali od Trga bana Jelačića do Cvjetnog trga, gdje su oboljele i liječene žene od raka zajedno s poznatim osobama iz javnog života nosile kreacije domaćih modnih dizajnera. 

Mi ovom akcijom danas upozoravamo žene da se redovito pregledavaju i da upoznaju svoje tijelo. Danas imaju mogućnost naučiti samopregled na lutki koji će naš liječnik prezentirati. Prihod od današnje akcije koristit će se za edukativne radionice koje će se promovirati po terenu i koje će se promovirati u prostorijama naše udruge, rekla je predsjednica udruge P.I.N.K. - life, Nives Moric.

Oko 2 500 žena svake godine u Hrvatkoj oboli od raka dojke, a  njih oko 1 000 umre. Rano otkrivanje raka jamči izlječenje u 90 posto slučajeva.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.