Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kandidat Možemo! i Zagreb je naš! Tomislav Tomašević obišao Sesvete

10.04.2021.

14:54

Autor: Nevena Saraga

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / -

Sesvete su jedan od najbrže rastućih dijelova grada, a postoje brojni problemi, posebno prometni i nedostatak sadržaja, istaknuo je kandidat za gradonačelnika koalicije Možemo! i Zagreb je naš! Tomislav Tomašević.

- Sesvete imaju svoj GUP koji je odvojen od ostalih dijelova Grada Zagreba. Nakon izbora napravit ćemo novi GUP koji će doista pratiti urbane potrebe razvoja ovog dijela grada. Novi GUP bi trebao izmjestiti industrijsku zonu i odrediti mješovitu namjenu - za stambene i poslovne prostore, kazao je Tomislav Tomašević građanima Sesveta, te istaknuo važnost zelenog koridora u dolini potoka Vuger:

- Taj koridor bi spajao Medvednicu sve do Save i zato se taj projekt zove Zelene i plave Sesvete.

Produžetak Branimirove je jedan od najbitnijih cestovnih projekata u sljedećem mandatu, a Tomašević poručuje da ju je potrebno spojiti na autocestu prema Varaždinu, te je potrebno ulagati i u druge vidove prijevoza, posebno u željeznicu.

U Sesvetskom Kraljevcu već postoji gradska parcela za vrtić, no on još uvijek nije izgrađen:

- Tu su s nama ljudi koji su skupljali potpise da bi taj vrtić bio za njihovu djecu, a sada je prošlo toliko vremena da će biti za njihove unuke. To je nešto što nam se ne može događati posebno u brzorastućim dijelovima grada Zagreba. Tu je i problem da se brže dolazi od Karlovca do Zagreba, nego javnim prijevozom, autobusnom linijom, od Sesvetskog Kraljevca do Borongaja, zaključio je kandidat za zagrebačkog gradonačelnika platformi Možemo! i Zagreb je naš! Tomislav Tomašević.

 
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.