Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kao novi načelnik PU zagrebačke imenovan Marko Rašić

20.09.2017.

14:58

Autor: Anita Dekanić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na temelju interno provedenih natječaja imenovano je ukupno 18 novih načelnika policijskih uprava. Zagrebačku policiju tako će idućih pet godina voditi Marko Rašić, bivši načelnik sisačko-moslavačke policije.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina, kojem je ovo bio i prvi službeni posjet Policijskoj upravi zagrebačkoj, predstavio je novoimenovanog načelnika Uprave Marka Rašića. On je tako došao na mjesto načelnika najveće policijske uprave u Hrvatskoj, koja ima visok udio u ukupnom kriminalitetu. Sigurnost na području Zagreba i cijele županije od iznimnog je značaja za Republiku Hrvatsku. Na području grada Zagreba i županije je velik broj štićenih objekata te najveći broj kaznenih djela i prekršaja u zemlji. Smatram da ćemo u suradnji PU zagrebačke i Ravnateljstva policije napraviti dodatni iskorak u poboljšanju ukupne sigurnosti na području grada Zagreba i cijele županije, naglasio je Milina.

Spomenuti iskorak odnosi se na proaktivno postupanje i rad na prevenciji kaznenih djela te na bolju suradnju s građanima, lokalnim i državnim institucijama te braniteljskim udrugama i nevladinim organizacijama. Također, osigurat će se sigurnost tijekom turističke sezone, koja u našem gradu traje cijelu godinu. I naravno, ono najbitnije, ustrajat ćemo u beskompromisnoj borbi protiv korupcije, protiv gospodarskog i organiziranog kriminaliteta i kriminaliteta droga. Tu očekujem pomoć svih resursa Ravnateljstva policije i Ministarstva unutarnjih poslova u cjelini, istaknuo je novoizabrani načelnik Rašić.

Vijeća za prevenciju, koja već postoje, bit će stavljena u punu funkciju. Izvršit će se analiza, po potrebi će se osnovati nova vijeća za prevenciju i veći angažman i inicijativa bit će na policijskim službenicima koji sudjeluju u tim vijećima, u radu na rješavanju problema koji će se pojavljivati na određenom prostoru, kazao je Rašić.

U policiji se nadaju i kadrovskoj popuni. Popunjavanje će se vršiti prema prioritetima, koji se trenutno odnose na ispunjavanje uvjeta za Schengen i čuvanje vanjske granice Europske unije. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.