Hrvatski radio

Radio Sljeme

Karas kandidat za velikogoričkog gradonačelnika, a Kunić za župana

21.04.2017.

14:55

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Koalicija "Stranka rada i solidarnosti" i Hrvatske seljačke stranke braće Radić potpisali su zajednički izlazak na lokalne izbore. Danas su predstavljeni kandidati za župana Zagrebačke županije i za gradonačelnika Velike Gorice.

Kandidat Stranke rada i solidarnosti za župana Zvonko Kunić ističe kako se povezanost Županije i grada Zagreba mora ojačati, među ostalim zbog prometnica i javnoga prijevoza. U Županiji može biti bolje, tvrdi Kunić i dodaje kako se proračunski novac loše troši. 2015. je ostalo 23 milijuna kuna neiskorištenih sredstava, a ja znam za tisuće programa gdje je taj novac trebalo upotrijebiti i unaprijediti život.

U Županiji se do sada nisu pratile porebe modernoga doba, ističe Kunić i navodi jedan demografski problem. Ne možemo prihvatiti da jedno dijete deset kilometara dalje (u Zagrebu) ima uvjete: i dječji vrtić, i školske knjige i sve drugo, a da po mjestima u Zagrebačko županiji toga nema.

U prošlih dvadeset godina u Velikoj Gorici je puno toga dobro napravljeno no može se i više i bolje zbog blizine Zagreba, naglasio je kandidat za gradonačelnika Neven Karas. Mislim da bi se trebali bolje povezati i prometno i kulturno, gospodarski, sportski s Gradom Zagrebom i Zagrebačkom županijom.

Od onoga što u Velikoj Gorici treba poboljšati Karas je izdvojio. Omogućiti bolje uvjet u vrtićima, u gradu Zagrebu su koliko je meni poznato niže cijene u vrtićima. Probati cijene ujednačiti da se olakša našim mladim roditeljima. Po meni trebalo bi naći primjereniji prostor za tržnicu i osigurati našim poljoprivrednicima bolji plasman njihovih proizvoda.

Karas je istaknuo i kako treba omogućiti djeci da se što više bave sportom, te kako treba ojačati mjesnu samoupravu i dati joj veću mogućnost odlučivanja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.