Hrvatski radio

Radio Sljeme

Karatisticu Anu Lenard nakon ekipne europske bronce čekaju Europske igre

05.06.2018.

14:43

Autor: Čarles Gržinić

Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / -

Župan Stjepan Kožić u prostorijama Zagrebačke županije bio je domaćin prijema za članicu Karate kluba Samobor i hrvatske reprezentativke Ane Lenard i njezina trenera Davora Mrzaka nakon osvojene ekipne bronce na 53. seniorskom prvenstvu Europe koje je nedavno održano u Novom Sadu.

532 sportaša iz 52 države koliko ih je nastupilo u Novom Sadu najbolje je pokazalo koliko je bila važna odluka da karate u Tokiu 2020 bude predstavljen kao olimpijski sport. Kako će to biti prve Olimpijske igre na kojima će karatistice i karatisti odmjeriti svoje snage, naglasila je karatistica Ana Lenard, konkurencija će biti jaka i zahtjevna. A ima li, nakon osvojene ekipne bronce, kod Ane mjesta za napredak: "Uvijek se može i mora bolje. Evo u pojedinačnoj konkurenciji nisam izgubila, bilo je neriješeno, ali medalje nema. Drago mi da sam s curama uspjela u ekipnom nastupu. "

Hrvatska ekipa nakon što je u drugom kolu izgubila od pobjednica Švicarki, do bronce je pobijedila Švedsku, Slovačku i Bugarsku.

Već u srijedu ovaj dobitni dvojac leti u Istanbul gdje se osdržava Zlatna karate liga. Radno ljeto zaokružit će se nastupom na Mediteranskim igrama gdje se također očekuju medalje.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.