Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kardinal Bozanić pozvao na molitvu za oboljele i zdravstveno osoblje

25.12.2020.

07:57

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Foto: - / -

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u večeri Badnjaka, predvodio je, nakon devet mjeseci, prvo euharistijsko slavlje u potresom razrušenoj zagrebačkoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije. Uz pridržavanje epidemioloških mjera mali broj vjernika bio je u katedrali, a većina ispred.

Kardinal Bozanić je pozao vjernike na molitvu: za sve koji su željeli slaviti misu polnoćku, ali im zbog raznih ograničenja to nije bilo moguće; za sve koji su pritisnuti bolešću, da im dobri Bog podari željeno zdravlje; za zdravstveno osoblje koje se s velikom požrtvovnošću brine za bolesne te na molitvu da Bog oslobodi svijet od pošasti koja hara.

Na kraju homilije kardinal je podsjetio kako je Božić na osobit način blagdan obitelji.

"Neka Dijete Isus svojim blagoslovom trajno prožme sve osobne i društvene odnose u našim obiteljima. Dragi prijatelji, Bog nam je u Isusu rođenom u Betlehemu došao milosrdno, nježno i nenametljivo, a nastanit će se u nama u onoj mjeri u kojoj mu dopustimo" – poručio je zagrebački nadbiskup te svima od srca čestitao Isusovo rođenje.

Slavlje, koje je počelo u 21 sat,  koncelebrirali su kancelar Nadbiskupskoga duhovnog stola mons. Stjepan Večković, kanonik Prvostolnoga kaptola zagrebačkoga mons. Ivan Miklenić, biskupski vikar za pastoral preč. Marko Kovač, mons. Zlatko Koren i drugi svećenici. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.