Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kardinal Bozanić predvodi misno slavlje na Mirogoju uz crkvu Krista Kralja

01.11.2021.

07:00

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Igor Kralj /PIXSELL

Igor Kralj /PIXSELL

Foto: - / -

Na dan Svih svetih, Crkva slavi sve svece koji su širili glas vjere za života i na tom svom putu bili žrtve i dali svoj život za promicanje vjere u Boga i Božju riječ. To je i dan kad se obilaze grobovi najmilijh. Misno slavlje i molitvu za pokojne na Mirogoju u 16 sati predvodi kardinal Bozanić.

Mise na groblju Miroševac bit će u 11 i 15 sati. Misu u 11 sati predvodi fra Branko Lipša, a u 15 sati zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski. Nakon misa je molitva odrješenja za sve vjerne mrtve. 

Misu na Markovom polju u 15 sati predvodit će zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško.

Na svetkovinu Svih svetih, Crkva slavi sve svece i mučenike koji su svojim životom i patnjom postali sveti boreći se da šire Božju riječ. Ovim se blagdanom vjernici prisjećaju svojih bližnjih preminulih. Većina ljudi će danas i sutra na Dušni dan obići će grobove svojih najmilijih, položiti cvijeće i zapaliti svijeće, no zbog pogoršane epidemiološke slike u Zagrebu, mnogi su to i ove godine učinili i ranije. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.