Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kardinal Bozanić predvodio misu na Dan žalosti za stradale u potresu

03.01.2021.

06:23

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Foto: Zagrebačka nadbiskupija- Tiskovni ured

Foto: Zagrebačka nadbiskupija- Tiskovni ured

Foto: - / -

Posebno se molilo za poginule i sve stradale u potresima koji su 28. i 29. prosinca 2020. godine nanijeli ogromnu štetu i patnju ljudima u Sisku, Petrinji, Glini i u drugim mjestima, ali ii nanijeli nove štete i produbili još nezacijeljeno te otežali život i u Zagrebu i Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je sinoć euharistijsko slavlje na Dan žalosti u crkvi sv. Ivana Krstitelja na zagrebačkoj Novoj Vesi u koncelebraciji sa župnikom župe vlč. Ivanom Lastovčićem. U euharistijskome slavlju posebno se molilo za poginule i sve stradale u potresima koji su 28. i 29. prosinca 2020. godine nanijeli ogromnu štetu i patnju ljudima u Sisku, Petrinji, Glini i u drugim mjestima, ali i ponovno nanijeli nove štete i produbili ono još nezacijeljeno te otežali život i u Zagrebu i Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Pozdravljajući na početku okupljene i sve koji su slavlje pratili posredstvom radija i televizije, među kojima je slavlju prisustvovao i posebni izaslanik Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, gospodin ministar Gordan Grlić Radman, Kardinal je istaknuo: "Dok izražavamo sućut rodbini stradalih, Božjem milosrđu preporučujemo duše poginulih, molimo za sve koji trpe, za sve koji su zadobili rane na duši i tijelu. Zahvalni smo za očinsku blizinu molitve i ohrabrenja što nam ih je uputio Sveti Otac, papa Franjo. Božić je blagdan Božje blizine i Božjeg zajedništva s nama ljudima. U mukama ogromne tragedije koja je zahvatila dijelove naše domovine, želimo večeras biti duhom blizu svima koji su u tjeskobi i strahu, koji trpe zbog onoga što ovih dana proživljavaju. Boga molimo da podari vječni pokoj poginulima, brz oporavak ranjenima, a svima hrabrost da ojačamo nadu i da se ne predamo malodušju."

Kardinal je pozvao sve, a posebno odgovorne, da se “organizirano pristupi obnovi koja traži brzinu, ustrajnost i djelotvoran nadzor, kako bi se pogođene zaštitilo od onih koji su uvijek spremni iskoristiti tuđe nesreće”.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.