Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Karijera ili privatni život" do čega nam je više stalo?

26.01.2016.

13:06

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatima je privatni život na prvome mjestu, pokazuju rezultati ankete portala posao.hr, u kojoj je sudjelovalo 539 ispitanika, i koja je pokazala da ispitanici više pažnje poklanjaju kvaliteti života nego razvoju karijere.

Većina ih je, odnosno 43 posto, reklo da im je privatni život na prvom mjestu, 27 posto ispitanika jednaku pažnju posvećuje privatnom i poslovnom životu, a posao na prvo mjesto stavlja 30 posto ispitanih.

Samo 10 posto ispitanika kojima je privatni život na prvom mjestu želi se u budućnosti više posvetiti karijeri dok, s druge strane, 33 posto ispitanika prednost daje privatnom životu bez obzira na karijeru.

Prema globalnom istraživanju Accenturea, provedenom u 33 zemlje na više od 4000 ispitanika, ravnoteža privatnog i poslovnog nametnula se kao najveći problem u današnjem modernom okruženju. Ta je ravnoteža, pokazuje istraživanje Accenturea, ispitanicima važnija od novca i poslovnog priznanja, a istraživanje portala posao.hr pokazuje kako je izrazito važnom smatraju i Hrvati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.