Hrvatski radio

Radio Sljeme

KB Sveti Duh dobio novu rađaonicu

30.12.2019.

13:21

Autor: Krešimir Vešnik

Emica Elvedji/PIXSELL

Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / -

U bolnici Sv. Duh otvorena je nova nova rađaonica Klinike za ginekologiju i porodništvo. U prostoru od 500 četvronih metara uređeno je šest porođajnih apartmana i operacijska dvorana. Uloženo je nešto više od 4 milijuna i 400 tisuća kuna.

Ovo godine Klinička bolnica Sv. Duh slavi 215 godina postojanja. Poznata je baš po svojoj rađaonici, ističe njezin ravnatelj Mladen Bušić - Otvaramo potpuno novu rađaonicu koja je dvostruko veća, ali i kvalitativno značajnija od stare. U njoj smo imali tri boksa, a sada imamo 6 porođajnih apartmana. To znači maksimalni komfort za mame koje rađaju, osoblje, a i pratnju koja dolazi sa mamama na porođaje. Imao i novu operacijsku dvoranu, najsuvremenije uređenu, te sve prateće sadržaje kako bi porod bio siguran i što ugodniji. 

Prosječno se u Sv. Duh-u godišnje rodi oko 3 tisuće djece, četvrtina rođenih u našem gradu - Daj Bože da se u 2020-oj taj trend popravi, da nas što više bude, da se onaj prvi, veseli, pozitivni dječji plač čuje što češće - rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Novom su rađaonicom zato zadovoljni i zaposlenici bolnice, govori primalja Sanjica Bokan - Prekrasno je. Nadam se da će naše klijentice biti zadovoljne.  

Investicija je stajala nešto više od 4 milijuna i 400 tisuća kuna. Dio toga financirala je i država - Najbitnije i najvažnije u Hrvatskoj je rađanje djece. S ovih 6 rađaonica i svim drugim potrebitim sadržajima u KB-u Sv. Duh, hrvatska ginekologija i zagrebačko porodništvo dobiva jako puno: najnovije standarde, najnoviju opremu. Uz postojeće, vrhunsko osoblje jedan veliki dobitak za zdravstveni sustav grada Zagreba - poručio je Ministar zdravstva, Milan Kujundžić.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.