Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kino Europa prestaje s radom!?

06.04.2019.

13:10

Autor: Boris Bogić

Davorin Višnjić/PIXSELL

Davorin Višnjić/PIXSELL

Foto: - / -

Kino Europa sutra zatvara svoja vrata, odlučila je Uprava kina i Boris T. Matić, direktor Zagreb Film Festivala, organizacije koja upravlja tom kinodvoranom, nakon primitka dopisa Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove prema kojemu im se neće produžiti ugovor.

U dopisu pročelnika Damira Lasića stoji kako je najstarijem zagrebačkom kinu 'nužna adaptacija', no djelatnici tvrde kako su je već proveli sukladno svojim mogućnostima.

- Nitko s nama nije razgovarao posljednjih šest mjeseci, unatoč svim našim zahtjevima koje smo podnijeli u predviđenim rokovima, a sada, dva mjeseca prije isteka ugovora, pod krinkom renoviranja, žele nas istjerati -  izjavio je Boris T. Matić.

Zbog toga se u Kinu Europa neće održati Festival tolerancije -  JFF Zagreb, koji je trebao sutra startati, a  neće ugostiti ni Subersive Film Festival u svibnju, kao ni svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb u lipnju.

S obzirom na novonastale okolnosti organizatori Festivala tolerancije - JFF Zagreb danas u izvijestili da će se svečano otvorenje toga Festivala, umjesto u kinu Europa, održat u kinu Studentski centar u nedjelju, 7. travnja, u 19 sati.

Sav ostali program JFF Zagreb predviđen za održavanje u kinu Europa, bit će prebačen u druge prostore o čemu će organizatori naknadno obavijestiti.

Zagrepčani su preko Facebooka pozvali na prosvjedno okupljanje ispred Kina Europe večeras u 19 sati.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.