Hrvatski radio

Radio Sljeme

Klasić o Savici Šanci: "Lako je utvrditi krivca, ako ima političke volje!"

22.10.2018.

11:27

Autor: Margareta Jozinović

Tomislav Miletic/PIXSELL

Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / -

Za ilegalno odlaganje otpada na Savici Šanci još uvijek nitko nije kažnjen, a krivca bi se lako moglo naći, upozorio je na današnjoj konferenciji za medije gradski HSLS, osvrnuvši se i na političku trgovinu kojom Bandić kupuje zastupnike u Skupštini i vijećnike gradskih četvrti.

Uoči Skupštinske sjednice konferenciju za medije održao je gradski HSLS. Gradski zastupnik Darko Klasić upozorio je na dvije važne teme: netransparentnost Grada Zagreba u sanaciji odlagališta Savica Šanci kao i političku trgovinu gradonačelnika Milana Bandića unatrag godine dana. 

6 milijuna kuna vrijednost je sanacije divljeg odlagališta Savice Šanci. Za ilegalno odlaganje otpada još uvijek nitko nije kažnjen, a krivca bi se lako moglo naći. Područje je, podsjetimo, u vlasništvu Grada, a na njemu su bili i objekti koji su imali sve komunalne priključke - upozorio je gradski zastupnik HSLS-a, Darko Klasić. Grad Zagreb, ističe, nije poduzeo ništa da kazni krivce za nastalu štetu. Čini mi se da je to preveliki financijski izdatak Grada da nitko za to ne bi trebao odgovarati. Znamo da su građani Savice Šanci u zadnje tri godine napravili desetak prijava, policija je napravila preko 10-ak intervencija u zadnje tri godine. Lako je utvrditi krivca, samo ako ima političke volje! Objekti koji su tamo na broju 23 bili postavljeni, imali su sve priključke i to nije moglo proći ispod radara Grada.

Upozorio i na političku trgovinu kojom Bandić kupuje zastupnike u Skupštini i vijećnike gradskih četvrti. Sve se svodi na predstavu dijeljenja donacija iz proračuna na dobrobit pojedinih lokalnih zajednica čiji čelnici nakon toga na iznenađenje prelaze u stranku gradonačelnika ili se zapošljava njihova bliža i daljnja rodbina u Upravi i Holdingu, dodao je Klasić.

Gradonačelnik je u svojim dosadašnjim mandatima do sada raspolagao, tvrdi Klasić, sa 24 milijarde dolara što mu, čini se, nije bilo dosta da riješi glavne probleme Zagreba i građana. To je sve iskoristio da stvori organizirani nered gdje je sve podređeno stvaranju lika gradonačelnika, zaključio je.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.