Hrvatski radio

Radio Sljeme

Klasić: "Političkom trgovinom formirana je nova većina u GČ Črnomerec"

30.04.2018.

12:58

Autor: Krešimir Vešnik

Jurica Galoic/PIXSELL

Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / -

Politička korupcija i plan komunalnih akcija u Gradskoj četvrti Črnomerec bile su teme novinske konferencije gradskog HSLS-a. Napominju da politička trgovina počinje već na razini gradskog vijeća gdje, kažu, sastav vijeća ne odgovara rezultatima izbora.

Vijećnici koji su sudjelovali u političkoj trgovini moraju glasati po naputku Grada i zahtjevima Gradske uprave, rekao je potpredsjednik gradskog HSLS-a, Darko Klasić, Ti ljudi koji su, uključujući i one iz naše stranke, koji su promijenili zastavu, često su riješili svoj materijalni status ili egzistencijalna pitanja. Ono što će se dogoditi je to da će oni sami sebi morati izglasati, zbog stanja gradskih financija koje su u negativnom saldu, smanjenje i svojih proračuna.

Drugo što napominju iz HSLS-a je da se plan komunalne akcije često donosi u svrhe privatnih interesa, Vidite u proračunima da nije prioritet razvijanje komunalne infrastrukture građana Zagreba kao što je izgradnja vodovoda, kanalizacije i javne rasvjete ili uređenja prometne infrastrukture nego neki privatni projekti koji su trenutno interes nekakvih privatnih skupina ili Gradske uprave, istaknuo je Klasić.

Primjer takvog postupanja navodi vijećnik Gradske četvrti Črnomerec, Tomislav Kolačny, Škola za modni dizajn čije je dodatno proširenje i uređenje njihovog igrališta u planu Gradske četvrti u iznosu od gotovo 420 tisuća kuna dok je to isto igralište dano u podnajam te kao takvo nije u interesu stanovnika Gradske četvrti Črnomerec. Naša četvrt Črnomerec ima ulice bez javne rasvjete, ima zelene površine čiji su projekti uređenja krenuli prije godinu ili dvije, a nisu dovršeni. 

Uz to, za hortikulturna uređenja igrališta i zelenih površina izdvojeno je znatno više novca, kažu iz HSLS-a, nego za vodoopskrbu i odvodnju te javnu rasvjetu, što bi trebali biti prioriteti Gradske četvrti Črnomerec.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.