Hrvatski radio

Radio Sljeme

Klasić "Zna li gradonačelnik Tomislav Tomašević kako radi bolnica Sveti Duh!?"

29.08.2022.

11:27

Autor: Radio Sljeme

Gradski HSLS

Gradski HSLS

Foto: Lovro Domitrović / PIXSELL

U proteklih 8 mjeseci  klinička bolnica Sveti Duh, koja je u vlasništvu Grada, imala je gubitak od 52 milijuna kuna te je napravljeno više propusta u upravljanju kojima se oštećuje zagrebački proračun, tvrde iz greadskog HSLS-a.

U proteklih nekoliko mjeseci je, pored netransparentnog rada uprave bolnica, podneseno nekoliko prijava kojima se ukazuje na moguća pogodovanja, zlouporabe položaja i ovlasti te nabave roba i usluga bez javnog natječaja, od kojih je pojedine supotpisala i njegova zamjenica Danijela Dolenec.


Primjetan je i trend povećanja nabave robe i usluga bez javnog natječaja, a obustavljen je i postupak javne nabave financiran decentraliziranim sredstvima RH koja se odnosi na uređaje kojima se građanima Grada Zagreba osigurava najveća moguća razina zdravstvene zaštite.


Gradski HSLS stoga poziva Ministarstvo zdravstva da provede upravni nadzor, a Gradski ured za unutarnju reviziju i kontrolu da preispita rad zagrebačke javne ustanove KB Sveti Duh.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.