Hrvatski radio

Radio Sljeme

Klikom do pomoći za opremu novorođenog djeteta

19.04.2019.

12:42

Autor: Magdalena Pongrac

Klikom do pomoći za opremu novorođenog djeteta

Klikom do pomoći za opremu novorođenog djeteta

Foto: - / -

Prijava za novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta od sada se može obaviti putem digitalne usluge e-Bebe. Pomoć za opremu za novorođenče godišnje koristi oko 6 tisuća građana, koji svoje prijave više neće morati podnositi samo osobno ili putem pošte.

Digitalna usluga e-Bebe olakšat će i pojeftiniti proces prijave za tu pomoć, rekao je pročelnik Ureda gradonačelnika, Miro Laco - Dokumenti kao što su domovnica, uvjerenje o prebivalištu, rodni list i uvjerenje o boravku automatski se prikupljaju iz baze podataka MUP-a i Ministarstva uprave. Upravnu pristojbu u ovom novom modelu nije potrebno plaćati. Jedino što treba odraditi je skeniranje dokumenta kad se radi o IBAN-u odnosno Ugovoru o vođenju transakcijskog računa na koji treba izvršiti uplatu.

Pročelnica gradskog Ureda za demografiju Mila Jelavić istaknula je da je Grad u posljednjih 13 godina odobrio više od 86 tisuća zahtjeva za ovakvu vrstu pomoći - Isplaćena je gotovo milijarda kuna u tom razdoblju za pomoć za opremu novorođenog djeteta. Za prvo dijete je 1.800, za drugo 3.600, a za treće i svako daljnje dijete 54.000 kuna. 

Uz e-Bebe, Grad radi i na razvoju digitalnih usluga e-Račun, e-Dozvole te digitalnoj evidenciji gradske imovine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.