Hrvatski radio

Radio Sljeme

Klinika za tumore KBC Sestre milosrdnice dobila novi ultrazvučni aparat

07.09.2018.

14:05

Autor: Čarles Gržinić

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Foto: - / -

Klinika za tumore KBC Sestre milosrdnice već tjedan dana u svom radu koristi novi 260 tisuća vrijedni ultrazvučni aparat kojim bi se trebala poboljšati jednodnevna diagnostika. O važnosti novog aparata govorila je Ravnateljica Klinike za tumore dr. Vesna Ramljak.

Novi, visoke srednje klase, ultrazvučpni aparat donacija je udruge Europa Donna Hrvatska koja okuplja žene oboljele od raka dojke. Iako je u Kliniku stigao novi aparat, za normalan rad liječnika  koji godišnje odrade 14 500 pregleda ultrazvukom, bila bi nužna još barem dva aparata s možda još boljim dijagnostičkim karakteristikama. "U projektu koji smo pokrenuli prije pet godina, a nakon odluke osobnog liječniika pacijenta, nama je cilj da u jednom danu odradimo sve one preglede nakon kojih bi žene mogle mirno mogle otići kući. Za one koje su oboljele od maligne bolesti, mi smo tu da im pokažemo da nisu same te da liječenje i terapija mogu pomoći". Istaknula je predsjednica Udruge Europa Donna Hrvatske dr. Vesna Ramljak.

Ge healhicare UZV Color Doppler razveselit će liječnike, ali ono što je mnogo važnije umanjit će potrebu za listom čekanja kada su pomoć i dijagnoza potrebni odmah, a kada je riječ o dijagnosticiranju mogućeg raka dojke.   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.