Hrvatski radio

Radio Sljeme

Klinika za tumore u Zagrebu dobila novi aparat za limfnu drenažu

04.06.2018.

15:00

Autor: Margareta Jozinović

Foto: HRT Radio Sljeme

Foto: HRT Radio Sljeme

Foto: - / -

Udruga P.I.N.K. life Klinici za tumore u Zagrebu donirala je aparat za limfnu drenažu. Godišnje se na ovoj lokaciji liječi oko 800 pacijentica, stoga će aparat u vrijednosti od gotovo 35 tisuća kuna biti prava pomoć u rehabilitaciji

Najviše bolesnica većinom sa onkološkim problemima dojke i ginekološkim problemima. Mi limfnu drenažu koristimo kao vrlo važnu metodu rehabilitacije u medicini, rekao je predstojnik Klinike za reumatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju KBC-a Sestre milosrdnice, doktor Simeon Grazio.

Ovo je četvrti takav aparat koji je spomenuta udruga donirala bolnicama diljem Hrvatske, a tu nije kraj, najavila je predsjednica Udruge, Nives Moric. Do sada smo opremili Varaždinsku bolnicu, Rebro, Kliniku za tumore i KB Dubravu. Cilj nam je do kraja godine još donirati aparate u bolnice u Dubrovniku i u Osijeku.

Klinika za tumore u posljednje je vrijeme imala poteškoća zbog dotrajalosti opreme, potvrdio je glavni fizioterapeut Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, Ivan Anzulović. Ovom donacijom smanjit će se lista čekanja s dva mjeseca na dva tjedna stoga je to za spomenutu kliniku kao i pacijente - veliki iskorak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.