Hrvatski radio

Radio Sljeme

Klisović najavio dvije sjednice Gradske skupštine u ožujku

21.03.2022.

14:31

Autor: Mario Mihaljević

Dvije sjednice skupštine u ožujku

Dvije sjednice skupštine u ožujku

Foto: Matija Habljak / Pixsell

Predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović najavio je da će se u ožujku održati dvije skupštinske sjednice te da će se, zbog usklađivanja sa zakonima, ići u izmjene skupštinskog statuta i poslovnika, uz široku raspravu s klubovima zastupnika.


Sjednice Skupštine održat će se 24. i 31. ožujka jer u u četvrtak istječe rok od 30 dana u kojemu Skupština treba prihvatiti ostavku potpredsjednika Igora Peternela, objasnio je Klisović na konferenciji za novinare podsjetivši da je Peternel dao ostavku 24. veljače. 


Najavio je i kako će se unutar Skupštine pokrenuti razgovori o izmjeni statuta i poslovnika Skupštine, kao bi se ti akti uskladili sa zakonom, ali i reformom Gradske uprave te kako bi omogućili učinkovitiji rad zastupnika. -Pokušat ćemo kroz izmjene poslovnika omogućiti učinkovitiji rad gradskih zastupnika-, rekao je i dodao da se radi o nizu promjena koje još nisu dogovorene, a da će svi klubovi biti pozvani dati svoje prijedloge.  


-Bila bi idealna situacija i scenarij da se zajednički uskladimo kako bi imali poslovnik koji će biti osnova za učinkovito vođenje sjednica i kako bi se minimalizirala zloupotreba rada u vijećnici-, rekao je Klisović. Na pitanje hoće li se izmjene dotaknuti trajanjem i korištenjem stanki u zasjedanju, zbog kojih sjednice Skupštine često traju cijeli dan, Klisović je odgovorio da će stanke tijekom zasjedanja i dalje ostati, jer su to legitimni instrumenti klubova zastupnika pomoću kojega se zastupnici međusobno konzultiraju. No, dodao je da bi se moglo razgovarati o broju i trajanju tih stanki.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.