Hrvatski radio

Radio Sljeme

11:22 / 27.08.2021.

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

Klisović: "Nisam još odlučio o kandidaturi za predsjednika gradskog SDP-a"

foto: Patrik Maček/PIXSELL

foto: Patrik Maček/PIXSELL

Foto: - / -

"Moj prioritet će sigurno biti rad u Gradskoj skupštini, ali još nisam odlučio hoću li se kandidirati za šefa gradskog ogranka SDP-a" - rekao je u našem programu predsjednik Gradske skupštine, Joško Klisović. Komentirao je i odluke donesene na jučerašnjoj sjednici Skupštine.

Od 6. rujna više se neće moći prijavljivati za mjeru "roditelj-odgojitelj". Prijedlog je skupština prihvatila, a samu mjeru treba revidirati, ističe Klisović - Ideja je da se ne primaju nove aplikacije, da se u razdoblju koje je pred nama napravi cjelovita analiza učinka te mjere, a onda da se revidira. U ovom trenutku se ništa ne ukida.

Zastupnici su dali zeleno svjetlo i za prijedlog o smještaju pedesetak obitelji u gradske stanove koje još od potresa žive u privremenom smještaju poput hostela Arene ili kontejnera. Koji su kriteriji? - To su socijalni kriteriji: da mjesečni prihod nije veći od 50 posto prosječne plaće u Zagrebu; koliko je velika obitelj; da ne možete stanovati u svojem stanu, a nemate neku nekretninu koja je pogodna za stanovanje u Hrvatskoj... Postoji cijeli niz kriterija. - odgovorio je predsjednik Skupštine.

Podržan je na skupštinskoj sjednici i prijedlog o promjeni uvjeta zakupa javnih prostora, čime se zabranjuje podzakup - Onaj poslovni model koji je vladao za vrijeme bivšeg gradonačelnika Bandića sada je anuliran, tako da će se to raditi puno kvalitetnije. Tu više neće biti prostora za korupciju. Povjerenstvo će odlučivati koji je kandidat dao najbolju ponudu za zakup prostora, gradonačelnik će to onda odobravati, a neće sam svojom voljom nametati i davat nekome gradski prostor - napomenuo je.

A upitan, s obzirom na to da gradski SDP trenutno nema predsjednika, planira li se kandidirati, Klisović je rekao - Nisam još o tome odlučio. Kada se raspišu izbori onda ću vidjeti. Moj prioritet će sigurno biti rad u Gradskoj skupštini.

Razgovor s Joškom Klisovićem

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.