Hrvatski radio

Radio Sljeme

Klisović o novom Poslovniku: Nikada se nisu zloupotrebljavala poslovnička prava kako se to čini danas

31.03.2023.

12:09

Autor: Damon Balenović/Radio Sljeme

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović

Foto: Sanjin Strukic / Pixsell

Naravno da demokracija ostaje živjeti u Gradskoj skupštini, rekao je u našem programu predsjednik Skupštine Joško Klisović komentirajući jučerašnju maratonsku raspravu o izmjenama Poslovnika, ali i odgovarajući gradskoj oporbi koja tvrdi da vladajući žele eutanazirati drugačija mišljenja.


- Nikada se nisu zloupotrebljavala poslovnička prava od strane zastupnika kako se to čini danas. Zapravo to je teška riječ zato jer zastupnici imaju pravo na to. Ali se nisu koristila ta prava kao sada. U raspravi o Poslovniku čak je i oporba, poput potpredsjednika Skupštine Igora Peternela, rekla da je trenutni Poslovnik loš i anarhičan. I to smo imali i jučer kada su se tražile stanke u prvih šest sati sjednice da bi se održavale "pressice" i da bi se iznosile iste teze koje su zastupnici i klubovi zastupnika iznosili dan ranije kada imaju redovne "pressice" uoči sjednice Skupštine. Stanke će ubuduće ići samo po točki dnevnog reda i morat će biti vezane uz temu. Tako je bilo prije u Poslovniku, ali je izbačeno iz meni misterioznih razloga. Trajanje stanke se ograničava na maksimum 20 minuta, a može i manje ukoliko klub zastupnika to želi. A ukupno trajanje stanki će biti do 40 minuta, rekao je Klisović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici