Hrvatski radio

Radio Sljeme

Klisović predao listu za gradonačelnika

28.04.2021.

16:46

Autor: Mario Mihaljević

Klisović predao listu za gradonačelnika

Klisović predao listu za gradonačelnika

Foto: - / -

Kandidat SDP-a za zagrebačkog gradonačelnika Joško Klisović predao je u srijedu potpise za kandidaturu i kandidacijsku listu za Gradsku skupštinu te je poručio kako je on lice novog SDP-a te da neće biti gradonačelnik kojim upravljaju ortaci iz sjene.

-U ovu kandidaturu ušao sam iskreno, čista srca i čistih ruku, a gradom ću upravljati u partnerstvu i savezu s građanima. Neću biti gradonačelnik kojim upravljaju ortaci iz sjene ili prijatelji-, rekao je Klisović novinarima na Velesajmu.

Poručio je kako je on lice novog SDP-a te da skupa s njime ide i ta asocijacija kako će SDP izgledati u budućnosti. Ovo su prvi izbori na kojima testiramo sebe, vjerujem u dobar rezultat-, dodaje.

Najavio je kako će uvesti riznicu u grad kojom će svaki građanin moći vidjeti gdje su utrošene njegove kune te će uvesti i platformu zviždača gdje će građani i zaposlenici gradske uprave moći dojavljivati bilo kakve nepravilnosti ili nezakonitosti. Najavio je da će starijem stanovništvu osigurati zdravstvenu i socijalnu skrb u njihovim domovima, više domova za starije te subvencioniranje izgradnje liftova u višekatnicama.

-Ne dajem obećanja koja ne mislim realizirati, ovo što sam govorio do sada to ću i realizirati kao gradonačelnik našeg zajedničkog grada-, ustvrdio je Klisović. Izvijestio je kako su za njegovu kandidaturu prikupili 6500 potpisa.

S Klisovićem je bio i predsjednik SDP-a Peđa Grbin koji je istaknuo da su predali listu na kojoj su brojni ljudi koji predstavljaju ono najbolje što SDP može ponuditi za budućnost Zagreba.

Na njoj su i epidemiolog Branko Kolarić, za kojeg Grbin kaže da zna probleme u gradskom zdravstvu te ima spremna rješenja za njihovo rješavanje te je još naveo IT poduzetnika Aleksandra Gavrilovića i profesora s Pravnog fakulteta Viktora Gotovca.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.