Hrvatski radio

Radio Sljeme

Klisović u Sesvetama najavio rješavanje prometne zagušenost i vodovoda

20.03.2021.

14:10

Autor: Mario Mihaljević

Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba Joško Klisović posjetio je u subotu Sesvete i najavio da će kao gradonačelnik ondje odmah početi rješavati prometne i komunalne probleme s kojima se građani svakodnevno susreću.

-Građane Sesveta muči prometna zagušenost i loša povezanost s drugim dijelovima grada. Zato ću kao gradonačelnik produljiti Branimirovu ulicu, to će biti visoko na listi mojih prioriteta-, izjavio je Klisović.

Najavio je i rekonstrukciju istočnoga ulaza u Zagreb radi smanjenja gužvi i prometnoga opterećenja, a smatra također kako je za rješenje problema prometa u Sesvetama bitna i denivelacija pruge.

-Sesvete su sada podijeljene na dva dijela koja međusobno ne mogu dovoljno dobro komunicirati, a željeznički su prijelazi toliko zagušeni da ljudi gube sate čekajući da prijeđu prugu-, upozorio je Klisović.

To, kako je rekao, planira promijeniti denivelacijom pruge na način da je se ili digne ili ukopa u zemlju, kako bi se grad spojio u funkcionalnu cjelinu.

Kao drugi najveći problem Sesveta, Klisović je izdvojio kanalizacijsku i vodovodnu mrežu. Smatra kako je neprihvatljivo da u 21. stoljeću više od 20 posto kućanstava nije prikopčano na vodovod, a 30 posto njih na kanalizacijsku mrežu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.