Hrvatski radio

Radio Sljeme

Klisović " Zbog odluke suda rebalans gradskog proračuna"

27.04.2022.

12:24

Autor: Radio Sljeme

Joško Klisović

Joško Klisović

Foto: Sanjin Strukić / PIXSELL

Predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović, na danas održanoj konferenciji uoči sjednice Gradske skupštine, izjavio je da će zbog privremene obustave izmjene mjere roditelj odgojitelj, biti neophodan rebalans proračuna jer se mora naći dodatnih 40 milijuna kuna mjesečno dok sud ne donese konačnu odluku.

- To je veliki novac za grad, koji je u teškoj financijskoj situaciji i opterećen dugovima. Morat će se naći novac jer se privremena mjera mora poštovati do trenutka konačne odluke suda o tome je li izmjena mjere roditelj odgojitelj zakonita”, rekao je Joško Klisović.

 

Upitan gdje bi SDP, kao koalicijski partner gradskoj vlasti, pronašao dodatnih 40 milijuna kuna mjesečno, što će morati napraviti ako sud do kraja svibnja ne donese odluku, odgovorio je da će to prepustiti gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću.


Na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine je tehnička promjena gradskog statuta, ali i odluka da se građanima olakša stavljanje tema na dnevni red Gradske skupštine.


Sadašnji prag od 10 posto potpisa potrebnih da Gradska skupština raspravlja o određenim inicijativama i peticijama građana ostaje, ali se građanima omogućuje i da s jedan posto, što je oko 6000 potpisa, stave neku temu na dnevni red Skupštine. 


Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Gradske skupštine su i izvješće o stanju sigurnosti u gradu, prijedlozi odluka o Nagradama grada Zagreba i nagradi za Zagrepčanku godine, kao i prijedlog odluke o usvajanju Pariške deklaracije, čime se Zagreb obvezuje u svoje odluke ugraditi zelene politike, kako bi se smanjile emisije štetnih plinova.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici