Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kojić: Povećan kreditni rejting grada Zagreba koristi investitorima, a ide preko leđa građana

31.07.2022.

12:44

Autor: Radio Sljeme

Slavko Kojić

Slavko Kojić

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Nakon što je kreditna agencija Moody's prije nekoliko dana povisila ocjenu kreditne sposobnosti Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga za dvije razine, u investicijski razred rejtinga, reagirao je čelnik Stranke rada i solidarnosti Slavko Kojić. Kaže da je takva ocjena dobrodošla, ali da ona ima i drugu stranu medalje. Smatra i da se povećanje kreditnog rejtinga ostvaruje „preko leđa" građana.

- Kreditni rejting ne služi onome kome se utvrđuje, on služi investitorima. Mi smo došli u situaciju da se veselimo kreditnom rejtingu jer ćemo se tako moći bolje zaduživati. Ova država je došla u situaciju da se veseli dugovima i pomoćima. A te sve dugove i pomoći moraju vratiti građani. Prema tome, veći kreditni rejting je veće zaduživanje, veće zaduživanje je veći teret građanima grada Zagreba i kititi se time apsolutno je besmisleno, jer mi ne znamo zapravo koliki je kreditni rejting grada Zagreba jer on ne može, po protokolima kreditnih agencija, biti veći od državnog - napominje Kojić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici