Hrvatski radio

Radio Sljeme

Koliko poznaješ Hrvatski sabor?

10.12.2015.

15:08

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Saborska Služba za građane pozvala je osnovne škole da prijave svoje timove za online kviz naziva "Koliko poznaješ Hrvatski sabor". Treće je to natjecanje učenika osnovnih škola u kojem će se provjeriti koliko oni poznaju Sabor, njegovu povijesnu ulogu te djelovanje u sadašnjosti.

Sukladno s tim smjernicama osmišljeno je i 30 pitanja kviza, 15 se odnosi na djelovanje Sabora do 21. stoljeća, a ostalih 15 na njegov rad u ovom stoljeću.
Pitanja uglavnom proizlaze iz nastavnog Plana i programa povijesti za više razrede osnovne škole, a povezana su i s Kurikulumom građanskog odgoja i obrazovanja.

Svaka škola za kviz može prijaviti samo jedan tim od tri učenika i to po jednog iz 6., 7. i 8. razreda. Svaki učenik ima zamjenika koji ga mijenja u slučaju spriječenosti. Kviz se rješava u elektroničkom obliku iz školskih informatičkih učionica, a učenici za rješavanje imaju 25 minuta. Tri najbolje rangirana tima dobit će nagrade koje će im uručiti predsjednik Hrvatskog sabora.

Online natjecanje održat će se 4. ožujka 2016. godine s početkom u 13.00h

Sve pojedinosti o online kvizu dostupne su na stranicama saborske Službe za građane

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.