Hrvatski radio

Radio Sljeme

Komunalci: "Kaznit ćemo onoga tko je zatrpao invalidsko mjesto!"

20.06.2022.

21:36

Autor: AKK/Radio Sljeme

Invalidsko mjesto u Badalićevoj

Invalidsko mjesto u Badalićevoj

Foto: P. Levak / Slušateljica RSljemena

Male stvari čine život ljepšim, ali i ružnijim. Javila nam se slušateljica P.L. i poslala fotke parkirališnog mjesta za invalide zatrpanog građevinskom šutom. Komunalci su izašli na teren.

Građevinska šuta "stanuje" na invalidskom parkingu

Građevinska šuta "stanuje" na invalidskom parkingu

Foto: P.L. / Slušateljica RSljemena

Badalićeva 31...danima na parkirnom mjestu za invalide stoji materijal jer se stan u toj zgradi na tom broju preuređuje. Nitko ne reagira...možda vi potražite odgovor tko treba investitora kazniti? 


Tim nam se pitanjem na Facebook stranicu Radio Sljemena obratila slušateljica P.L. Obratili smo se Komunalnom redarstvu Grada Zagreba, a odgovor, koji smo dobili, zvuči ovako:


- Povodom upita slušateljice Radio Sljemena, a vezano za građevinski materijal ostavljen na parkirnom mjestu za osobe sa invaliditetom u Badalićevoj ulici ispred kbr. 31, obavještavamo Vas da je tijekom očevida utvrđeno da je tvrtka koja izvodi radove ishodila rješenje Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, civilnu zaštitu i sigurnost za zauzimanje dijela površine javne namjene u Ulici Huga Badalića.


Međutim, tijekom očevida na terenu je utvrđeno da je parkirno mjesto za osobe sa invaliditetom zauzeto protupravno te nije u skladu sa rješenjem.


Sukladno utvrđenom, komunalni redar je protiv pravne osobe i odgovorne osobe u istoj pokrenuo prekršajni postupak - odgovaraju iz resornog Gradskog ureda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici