Hrvatski radio

Radio Sljeme

Komunalna infrastruktura uskoro u "Maloj Bosni"

22.04.2019.

15:29

Autor: Krešimir Vešnik

Davor Puklavec/PIXSELL

Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / -

Stanovnici "Male Bosne", naselja u Sesvetama, na dijelu ulica Đure Sudete i Marije Jurić Zagorke uskoro bi trebalo dobiti osnovne komunalije. Obećao je to gradonačelnik Milan Bandić na današnjem sastanku s tamošnjim stanovnicima.

Iako su sredstva iz proračuna Gradske četvrti Sesvete osigurana prije nekoliko godina, dijelovi naselja "Mala Bosna" još nisu dobili osnovnu infrastrukturu. Što nedostaje objašnjava tamošnji stanovnik, Marinko Radić - Djelomična kanalizacijska instalacija, plinoinstalacija. Nisu riješene ni slivne vode, a nema ni asfalta. 

U našoj emisiji "Moj firtl", u petak su iz Grada najavili da bi se problem plina trebao riješiti do kraja svibnja - Budući da Plinara ima građevinsku dozvolu i oni mogu krenuti, plin ide. Neću reći sutra, ali ide ovih dana. Napravit će se priključci, iza toga stavit ćemo habajući sloj asfalta da se ne hoda više po prašini i čekamo da se ishodi građevinska dozvola za oborinsku odvodnju, za nogostup i onda će se završit kompletno uređenje ulice - napomenula je pročelnica Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, Renata Šimon.

Takvo rješenje građani nisu prihvatili - Mi tražimo da se riješe i slivne vode i da se asfaltira. Ove ulice su već toliko visoko dignute tako da ako nam još jednom budu navlačili frezani asfalt, dvorišta će biti puno niža no što je ulica - rekao je Radić.

Pored naselja je nogometno igralište na kojem bi se uskoro trebala postaviti umjetna trava. Tamošnji stanovnici istaknuli su apsurd situacije gdje prioritet ima rekreacija, a ne osnovni životni uvjeti.

S ovim problemom tristotinjak građana sesvetskog naselja upoznat je i gradonačelnik Bandić - Gospodin Katuša me na predzadnjoj sjednici kluba prije skupštinske sjednice alarmirao. Stopirali smo postavljanje umjetne trave - istaknuo je gradonačelnik u emisiji "Zagrebi po Zagrebu". Tada je i najavio da će danas doći na sastanak s građanima i riješiti situaciju - [Napravit ćemo] i nogostup i oborisnku odvodnju i cestu u ulicama Đure Sudete i Marije Jurić Zagorke. Je li sva infrastruktura ispod dobra? Je. Kvadratni centimetar umjetne trave neće biti postavljen na igralištu dok ne završe radovi ovdje - rekao je Bandić na sastanku.

Gradonačelnik je obećao da bi svi radovi trebali biti gotovi do kraja lipnja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.